Kanser Hastaları Evcil Hayvan Besleyebilir Mi?

16-12-2023 01:37
Kanser Hastaları Evcil Hayvan Besleyebilir Mi?
Peki evcil hayvan beslemede kanser türlerinin bir önemi var mı? Kemoterapi hastaları kedi besleyebilir mi? Gelin şimdi de bu sorulara cevap verelim. Uzmanlar evcil hayvanların insanları, izolasyondan kurtardığını söylüyor. Yani çıkarsız bir sevgi alışverişi pozitif motivasyona neden oluyor. Evcil hayvanla ilişkiler, bazen yakın arkadaştan bile daha büyük katkı sağlayabiliyor. Hem üzüntüyü hem de sevinci paylaşıyor. Onunla sürekli hareket halinde olabiliyorsunuz. Bu da günlük rutin egzersiz anlamına geliyor. Bu sayede yaşamınıza renk katmış oluyor. Yalnızlık duygusundan kurtarıyor, akşam evde bekleyeniniz oluyor.

Evcil Hayvandan Uzak Kalmak Doğru Değil!

Uzmanlar, lösemi ve ağır hematolojik kanserler dışındaki hastalıklarda, evcil hayvandan uzak kalmayı doğru bulmuyor. Yani meme kanseri tedavisi, kolon kanseri tedavisi ve akciğer kanserlerinin tedavi süreçlerinde evcil hayvandan uzak kalmak doğru değil. Evren artık evcil hayvanları yaşamın tam merkezine alıyor. Günümüzde, pet terapi sistemleri adıyla bilinen hayvanla tedavi çalışmaları ortaya çıkmaya başladı. Uzmanlara göre; radyoterapi alan hastalar, günde beş dakika hayvanla vakit geçirdiğinde diğer insanlara göre daha çok motive oluyor. Eğer evinizde şirin bir dostunuz varsa köpek eğitim ürünleri ile süreci daha güzel yönetebilirsiniz.

Bu süreçte bir evcil hayvan sahibi olmak hastanın, kanserle mücadelede gücünü artırıyor, stresi azaltıyor, uykuyu düzenliyor, anksiyeteyi azaltıyor ve mücadele gücü üst seviyelere çıkıyor. Yani kanser sürecinde evcil hayvan bulundurulmaması gibi bir bilgi doğru değildir. Eğer bir kanser hastasının evinde evcil hayvan varsa; aşısına ve düzenli kedinizin bakımına dikkat edildiğinde hiçbir sorun teşkil etmez. Yakın temaslarda ise sık sık ellerin yıkanması da etkili olacaktır. Yani bilinen basit kurallara uyulduğu takdirde herhangi bir sorun teşkil etmez. Unutmayın kanser hastalığında tedavi yöntemi sadece ilacı sadece damardan vermek değildir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.