Evde Hayvan Beslemenin Yararları

16-12-2023 01:40
Evde Hayvan Beslemenin Yararları

Evcil Hayvanlar Sağlığı Nasıl Etkiler?

Hayvan sahiplerinin çoğu evlerinde bulunan minik dostlarının kendilerine ne kadar iyi geldiğini anlatır. Bu durumun hem ruhsal hem de sağlık için onlarca faydası bulunur. Özellikle köpek beslemenin kalp hastalıklarına yakalanma riskini dahi azalttığı bilinmektedir. Yapılan araştırmalar, hayvan dostlarımızın sağlığımız için büyük yararlarını ortaya koymuştur. Biz de sizler için evcil hayvan beslemenin avantajlarını sizler için derledik.

Stressiz bir yaşam: Evinizde yaşayan sevimli hayvanla iletişim kurmak, stresin dağılmasına yardımcı olur. Yapılan araştırmalar, evde kedi besleyenlerin hayata çok daha pozitif baktığını ortaya koymuştur.

Empati gelişir: Evde yaşayan bir evcil hayvanın, insanlarda empatiyi geliştirdiği biliniyor. Böyle insanlar diğer canlılar hakkında önyargılı olmayı bir kenara bırakıp, yardımsever olmayı hayatlarının merkezlerine koyuyorlar.

Sosyalliği artırır: Evcil hayvan besleyen insanların daha sosyal bir yaşamı olduğu gözlemlenmiştir. Özellikle köpek sahibi olmak, onunla sık sık geziye çıkmak, diğer hayvan sahipleri ile tanışarak sosyalleşmeyi sağlıyor. Ayrıca böyle insanlar daha cana yakın oldukları için daha çok arkadaşa sahip oluyor.

Yalnızlık duygundan kurtul: Yalnız yaşayan pek çok kimse, yoğun iş gününün ardından eve geldiklerinde,  kendilerini yalnız hissedebilir. Fakat evde köpek beslemenin faydalarından biri de bununla ilgilidir. Evcil hayvanı olanlar, daha şanslıdır. Çünkü evinde bir minik bir dostu vardır. Sürekli size eşlik eden bu sevimli dostu sayesinde bu duyguya yer kalmaz.

Çocuklara sevgi aşılar: Evcil hayvan olan bir evde büyüyen çocukların merhamet duygusu çok daha yüksek olur. Evcil hayvan beslemenin çocuğa faydaları ise daha duyarlı ve sorumluluk sahibi bir birey olarak hayata karışmasıdır. Gelecek nesillerin daha güzel bir dünya için böyle yetişmesi çok önemlidir.

Evcil Hayvan Beslemenin İnsan Sağlığına Faydaları

Alerji bağışıklığı sağlar: Halk arasında evcil hayvanların alerjiye neden olduğu gibi yanlış bir kanı vardır. Fakat, evinde hayvan besleyen kimsenin, alerjilere karşı daha dayanıklı olduğu tespit edilmiştir. Eğer sizin de alerjiniz varsa bu kedi sağlık ve bakım ürünleri tam size göre olabilir.

Kalp ve tansiyona iyi gelir: Halkımızın büyük çoğunluğu kalp ve tansiyon gibi kronik hastalıkla savaşır. Böyle insanlar hayvan almaya niyetlendiğinde en büyük korkusu ise hastalıklarının buna engel olacağı yönündedir. Bunun aksine evcil hayvanlar stressiz kalmaya yardım eder. Buna bağlı kalp ve tansiyon gibi hastalıklardan uzak durmaya destek olur.


Depresyona son verir: Evcil hayvan beslemenin psikolojik faydaları arasında ilk depresyona şifa olması vardır. Evcil hayvan sahibi olmak depresyondan çabuk çıkmanın en önemli yöntemlerindedir. Evcil hayvanı olanların daha az depresyona girdiği tespit edilmiştir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.