Ev Ortamına En Uygun Hayvanlar

16-12-2023 01:43
Ev Ortamına En Uygun Hayvanlar

Ev Ortamına En Uygun Hayvanlar

20 Eylül 2023

İnsanların en özel dostlarından biri de hayvanlar. Peki her hayvan bir insana iyi bir arkadaş olabilir mi? Eğer bir hayvan arkadaş edineceksek hangi türler evde beslemeye uygun? Büyük bir ihtimalle evcil hayvan beslemek isteyenlerin aklındaki en büyük sorular bunlardır. Bildiğiniz gibi evde beslenen ve vahşi olmayan hayvan türlerine evcil hayvan deniyor. Arkadaşımız olacak bu minik dostlarımızın bazı yönleri ise kimileri için pek tercih edilmiyor. Tüylü olması, kokması, çok ses çıkarmaması gibi etkenler tercih edilme sebepleri arasında yer alıyor. Sizler için apartmanda ve evde beslenebilecek en iyi hayvanları derledik.

Evde Beslenecek En Tatlı Hayvanlar 

Kedi: Tahmin edeceğiniz üzere listemizin en başında kedi geliyor. Zaten evde görmeye en alışık olduğumuz hayvan türüdür kedi. Onlar artık bizim için vazgeçilmez. Genelde tüylü ve evcil olan kediler, insanla yaşamaya en uyumlu hayvan türüdür. Kedilerin çok güçlü sezgileri vardır. Dünya üzerinde 70’den fazla kedi türü olduğu biliniyor. Apartmanda beslenebilecek en iyi hayvanlar arasında olan kediler, en masrafsız evcil hayvan listesinde biraz gerilerde yer alıyor. Çünkü sizin de bildiğiniz gibi hem aşı parası, hem de kedi maması ücretleri biraz artış göstermiş durumda.  

Köpek: Evde beslenen hayvanlar listesine köpek dostlarımızla devam ediyoruz. İnsanların en sağdık dostu olarak bilinen köpeklerin bilimsel adı Canis Lupus Familliaris’tir. Doğada pek çok köpek türü bulunuyor ve büyük bir oranı evde beslemeye müsait olarak biliniyor. Kedi gibi köpek ırkı da evde insanla yaşamaya çok uyumludur. Evcil hayvanların başında gelen köpekler, aynı zamanda en hızlı eğitilebilen hayvan türüdür. Dünya üzerinde 400 milyondan fazla köpek türü olduğu bilinmektedir. En masrafsız evcil hayvan arayanlar için aşı ve mama ücreti nedeniyle listenin biraz gerisinde yer alır. Kokmayan evcil hayvanlar listesinde ise temizliği yapıldıkça başlarda yer alır. 

Gelincik: Gelinciğin bir evcil hayvan türü olduğunu birçok kişi, mikroçip sürecinde öğrendi. Fakat başta ABD olmak üzere ülkemizde ve dünyada en yaygın evcil hayvan türleri arasındadır. Bir vahşi doğa canlısı olan gelincikler, artık bir ev hayvanı ve insanla birlikte yaşamaya çok uygundur. Çok akıllı oldukları bilinen gelincikler, kokmayan evcil hayvanlar arasında yer alır.

Hamster: Evde beslenecek tatlı hayvanlar listemize bir kemirgen türü ile devam ediyoruz. Hamster hayvanının Latince ismi ise cricetidae’dır. Evcil hayvanlar arasında en yaygınlardan bir olan hamster, gerek masraf konusunda gerek, gerek temizlik ve gürüldü bakımından evde beslemeye çok müsaittir. Esnek bir gövdeye sahip olan hamsterlar, oldukça sıcakkanlı hayvanlardır. Tüylü bir hayvan olan hamsterları beslemesi de çok kolaydır.

Tavşan: En temiz evcil hayvanlar arasında olan tavşanlar da insanlar için iyi bir dosttur. Bir vahşi doğa havyanı olan tavşan, evcilleştirilip evlerde beslemeye müsait hale getirilmiştir. Leoporidae familyasına mensup olan tavşanlar, bir memeli hayvan türüdür. Dünya üzerinde 50 tane tavşan türü olduğu biliniyor. Apartmanda gürültü olmasın diyenler için hafif bir hayvan olduğu için gayet idealdir. Temizliği kolay, beslemesi basittir. En masrafsız evcil hayvanlar arasında yer alan olan tavşan, çocuklar için de iyi bir arkadaştır. 

Evde Beslemeye En Uygun Kuş Türleri 

Papağan: Evde en fazla beslenen evcil hayvanlardan bir tanesi olan papağanların Latince ismi Psittacformes olarak biliniyor. Papağanların en bilinen özelliği ise insan sesini taklit etmesidir. Fakat tüm papağanların böyle bir özelliği yoktur. Papağan ülkemizde de yaygın bir şekilde beslenen hayvanlar arasındadır. Hem masraf bakımından hem de besleme kolaylığı bakımından en ideal evcil hayvan olarak görülür.

Muhabbet Kuşu: Apartmanda beslenebilecek en iyi hayvanların biri olan muhabbet kuşu, yalnız yaşayanların bir numaralı tercihidir. Bu kuş türünün Latince adı Melopsittacus Undulatus’tur. Bir papağan türü olan muhabbet kuşu da sesleri tekrar eder. Evcil kuş türlerinden olan muhabbet kuşları yalnız yaşamayı sevmezler. Avustralya kıtasından dünyaya yayılan muhabbet kuşu, uzun kuyrukları ile biliniyor. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.